Anmälan till Instruktörsutbildning i
Medicinsk Barn & Ungdomsyoga
Distansutbildning Hösten 2021

En utbildning för dig som arbetar med barn och ungdomar.
För dig som vill få verktyg för mindre stress & bättre mående för barn och ungdomar.

DENNA UTBILDNINGEN ÄR NU FULLBOKAD!
Nästa utbildning går i Växjö med start 27-28/11 läs mer på hemsidan www.medicinskbarnougndomsyoga.se


Sammanfattning av kursen

Barn och unga är otroligt stressade idag. Med verktyg som andningsövningar, yoga, mindfulness och rörelseglädje till musik kan vi hjälpa dem att hantera motgångar och stress mycket bättre vilket ger dem bättre livskvalitet och minskad psykisk ohälsa.

Mellan träffarna online får du mindre case för att utmana dig hur du kan arbeta genom att kombinera dina tidigare kunskaper och nya du får i kursen.

Du får även en mindfulnesskurs på 10 veckor att göra för egen del i första hand och skriva ner reflektioner i ett google dokument som du får feedback på.

Vi behöver börja med oss själva för att på bästa sätt kunna nå våra barn och unga. Du kan läsa mer på hemsidan www.medicinskbarnoungdomsyoga.se

Datum & Upplägg

5/9 ca kl. 9-13
Presentation och introduktion till  barnyoga, intro mindfulness,
rörelseglädje till musik, meditationer och andningens magi

26/9 ca kl. 9-13
Stress, diagnoser, psykisk ohälsa (bl.a ångest, nedstämdhet,
sömnproblem, stress, ätstöring)
och yoga  

17/10 ca kl. 9-13
Mindfulness med barn och unga, studier/ forskning,
delning från olika verksamheter. Tonåringar.  

14/11 ca kl. 9-13
Från utbildning till verksamhet, delning av sagor,
upplevelser av mindfulnesskursen, diplomering

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften återfås vid avbokning senast 1 månad före kursstart.
Resterande belopp, 4500:- kommer på faktura ca 1 månad före kursstart 

500 :-

I kursen ingår:

- Videos med praktiska övningar.
- 2 digitala kompendium, teori och praktik.
- Ljudfiler med mantrameditationer från MediYoga.
- 10 veckors mindfulnesskurs.
- 1 individuell coaching med Sanna online under första året från kursstart.
- Diplomering efter inlämnade uppgifter.

Vill du ha mer detaljerad information om utbildningen gå till:
www.medicinskbarnoungdomsyoga.se

Cathrin

Yogalärare

Jag gick utbildningen på distans och jag tyckte att kursportalen var användarvänlig, lättillgänglig, överskådlig och tydlig.  Materialet var gediget, innehållsrikt och väl utarbetat material. Bra med videos och ljudfiler. Fantastisk kursledare som med värme och glädje skapar trygghet och delaktighet i gruppen. Sanna är otroligt kunnig, pedagogisk och tydlig. Så oerhört starkt och fint att hon fortsatt på egen hand med denna utbildning. Du gör skillnad för så många!

Jessica

Arbetsterapeut

Jag gick utbildningen på distans. Det var lättillgängligt med samtlat material i en kursportal. Upplägget var riktigt bra. Det var så bra att samtidigt gå mindfulnessdelen och jobba med sig själv.
Bra med gemensamt googledokument där Sanna kommenterade och gav feedback.

Utbildningsmaterialet var fint, omfattande och tydligt. Riktigt bra kursledare. Tydlig och inspirerande! Inkluderande och verkligen rätt person på rätt plats. Har känt ett stort engagemang och alltid fått svar på frågor och stöttning när det behövts genom hela utbildningen.

Elisabeth

Sjuksköterska

Det var bra variation på att själv "få vara barnet", göra övningar , teori och avslappning. Bra och engagerade ledare. Sanna är väldigt stöttande och peppande, verkligen engagerad i att vi ska lyckas bli trygga i rollen som instruktörer. Kommer aldrig med kritik om den inte är konstruktiv, vilket har gjort att jag velat förbättras och bli en bra instruktör.

Sanna är lugn, saklig ,kunnig,och har en förmåga att engagera deltagarna samt känna av var deltagarna känslomässigt befinner sig och då anpassa sitt stöd till deltagaren. Utbildningen kom i helt rätt tid för mig och med Sannas stöd och peppande så har jag fått en ny framtid!!!

Anneli

Barnskötare

Jag blev erbjuden av jobbet att gå utbildningen. Det var ett intressant och lärorikt innehåll och var skönt med en mindre grupp på min arbetsplats. Vi gick fram i lagom takt och det var bra med mycket reflektionstid. Sanna är tydlig, saklig och har en otrolig karisma. Jag ska nu arbeta med yoga i yrket hädanefter.  Jag har utvecklats som person med utbildningen. Den har även hjälpt mig själv att hitta strategier till ett bättre liv med avslappning och andningstekniker. Tack för allt!

Liselotte

Socionom

Väldigt inspirerande innehåll och lärare! Bra och innehållsrikt kompendium med både teori och övningar samt användbara ljudfiler. Sanna är väldigt kunnig i sitt område och lever dessutom som hon lär. Hon är varm och generös samt delar frikostigt med sig av sig själv och allt hon kan.

Online träffarna var bra då man håller en relativt tät kontakt mellan de fysiska träffarna. Bra också med uppgifterna som vi sedan diskuterade under träffarna. Detta gjorde att man tvingades tänka till. Tacksam att vi fick ta del av mindfulness-kursen varje vecka utöver allt det andra. Detta är någonting jag kommer ha mycket glädje av för egen del. Det ska bli roligt att använda det i arbetet också.  

Det är en jättebra och användbar utbildning som visserligen ska användas i arbetet med barn men det ger väldigt mycket till din egen utveckling också. För egen del känner jag att jag har fått många redskap jag sökte att använda när jag arbetar med barn i skolan